Efter torkan tar jag mer ansvar

Sommarens torka och hetta har gjort att vi är många som tänker på miljön och klimatet. Mycket behöver politikerna göra, men vi som enskild privatperson kan också göra massor. Jag berättar vad jag gör för att vara mer miljövänlig, Samt att jag ger tips till vilka miljöpunkter man kan välja i sin vardag för att bli mer miljömedveten och värna om vår miljö för oss, för barnen och för barnbarnen.

Read More
Blandat sommarnöje med Chamonix och käkkirurg

Ska jag fortsätta blogga eller inte,…är frågan. Hur som…efter en paus från bloggen kommer här lite om min sommar. Franska alperna, onda käkproblem, roadtrip till Mandelmanns Trädgård och massa mer.

Read More
De röda bärens tid

Jordgubbar, är visst inte bär utan skenfrukter. Oavsett så är deras högtid förbi. Smultronen var få, men goda. Busken med röda vinbär lyser med sin frånvaro, då den inte har äran att hamna på mammas botaniska topp tio lista. I år fylls krukor och behållare, både i växthus och utanför, av tomater. Alla sorters tomater. 

Read More
I blåbärsskogen

En stund, någonstans i Svearikes sydligare granskogar. Tid och rum försvann när vi satt i grönt blåbärsris och lyssnade på vindens sus i trädkronorna. Och plockade blåbär, förstås. 

Read More
Erika ErikssonComment
Behandlingen fortsätter men nu händer det grejer!

Galen akupunkturbehandling i 1,5 timma. Pulserande, värk och muskelryckningar framkallade dessa 10cm långa nålarna. Men nu är vi på G! Men inte var det skönt - ännu mer smärta! Tur det finns Paracetamol. Men min trochanterit är färdigbehandlad så visst händer det grejer :)

Read More
Dags för en uppdatering; smärta, sprutor och första promenaden

Lite uppföljning på vad som händer och sker. Nu  har det varit en sån här down-period när jag inte varit så aktiv här igen...men efter resan var det kalas på kalas och massa annat. Men jag tänkte uppdatera er lite på vad som pågår just nu och hur våra tankegångar går.

Read More
Ett mäktigt turiststopp på Capo Testa

Idag ska vi ta oss till ön La Maddalena  men vi har dock ett stopp som vi ska göra innan, Capo Testa i Santa Teresa Gallura. Det är ett naturreservat som ligger på en halvö, endast en liten bilväg som binder ihop ön med resten av Sardinien. Området är fyllt med slipade, stora klippor i olika formationer och mönster, ibland likt ansikten och djur. Endast fantasin kan sätta stopp för vad stenarna och klipporna liknar.

Read More
Stintino, det kan tydligen regna här också!

Vi vaknar upp på campingen, Laguna Blu Village i Alghero. Efter vår lilla promenad kvällen innan var vi ganska trötta och sov gott hela natten. Solen visar sig lite på morgonen och man känner hur den vill värma oss. Andra campare är också vakna……

Read More
Bosa och Alghero

Vår andra natt i vår fina, stora och rymliga campervan är gjord. Den här natten gick dock mycket bättre än första. Det känns som att vi har lärt oss lite om hur vi kan sova. Jag vaknade inte lika många gånger den här natten och det var heller inte kallt eller fuktigt i vanen………

Read More