Stintino, det kan tydligen regna här också!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth


Vi vaknar upp på campingen, Laguna Blu Village i Alghero. Efter vår lilla promenad kvällen innan var vi ganska trötta och sov gott hela natten. Solen visar sig lite på morgonen och man känner hur den vill värma oss. Andra campare är också vakna, de går med toaletter att tömma och disken för att att diska. Allt det där ska vi också göra, men jag måste bara få vakna till lite först. Jag vill gärna morna mig lite innan jag kliver upp ur sängen. 

28,60 Euro kostande en natt på campingen och nu är vi rena och fräscha. Det vi också ska göra innan vi åker från campingen är att tömma bilen på avfallsvatten och även toalettanken. De har ett avfallsställe där man kan utföra alla dessa sysslor, ur med det gamla och i med nytt. Tömda och tankade åker vi vidare norrut. Mot Stintino. 

Det är riktigt fascinerande att se den här blomstrande naturen. Det går kor, hästar och tjurar och betar på markerna längst vägarna. Får likaså, fåren vallas mellan olika betesmarker och ibland kommer det en vallahund tillsammans med en man och de ska vidare till andra marker. Det roliga är att man  helt plötsligt ser en fårflock på vägarna, sen ser man ägaren till fåren långt senare. Hör ju inte till vanligheterna i Sverige direkt. 

IMG_0920.JPG

Fårens vita ull syns från långt håll då den skiljer sig i färgen från den övriga naturen. Allt är i olika nyanser av grönt och toppas med färgglada ängsblommor och häftiga formaturer av träd. Vägarna slingrar sig fram men det hindrar inte Italienarna att stanna var och hur som helst. De stjäl kurvan och vill gärna åka 40 km/h fortare än vad skylten visar. Man kan sammanfatta det med att ingen åker lagligt. Man har märkt att det inte går att hålla hastighetsbegränsningarna - då blir man inte omtyckt i trafiken, utan det är bara att haka på. Dock får de faktiskt köra om mig om de tröttnar på min hastighet - vilket de ofta gjorde. De körde om i stort sätt överallt och hur som helst. Att det kommer en kurva, mötande trafik eller krön spelar ingen roll. Många gånger får jag hjärtat i halsgropen. 

Vi närmar oss Stintino. Där ser man tydligt att det är ett populärt turistområde. Det finns massor med parkeringsplatser - som förmodligen är helt upptagna under högsäsongen, men inte nu. Vi kliver ur bilen, 15 grader och det blåser. Går ner till stranden där vi möter några tappra turister som verkligen ska ligga på stranden på en filt till varje pris. Vattenet är superkallt och inte badvänligt. Några barn springer runt i blöja och t-shirt och leker med sanden och i vattnet. En ung tjej fotograferas sittande på en sten, hennes hår kastas fram och tillbaka med vinden och hennes kjol följer samma mönster. Det ser kallt ut, det är kallt. 

Varmt och soligt, eller kallt och blåsigt, lunch måste vi ha. En restaurang ligger med fin utsikt över  det turkosa havet, just nu har de inte en enda gäst, men vad gör det. En pastarätt (till ovanlighetens skull) beställer vi in och lagom tills vi ska gå en liten promenad för att smälta maten kommer regnet. Regnet kommer med besked och det öser ner! Vi går in och sätter oss i vår van och hoppas på att det ska gå över snart - efter cirka 1,5 timma slutade det och vi kunde fortsätta vår promenad.

Vi tog bilen och åkte runt lite i området. Det fanns ett superfint område med massor av fina färgglada hus med pooler. Fick en känsla av att det var "fint folk" som bodde här.

Vi klev ur och gick småpromenader mellan skurarna. Med tjocktröja och regnjacka blev jag lite lätt bitter i det ögonblicket. 

Vi åker vidare mot Porto Torres, för varför stanna kvar här när det bara regnar. Även om det hade varit fint väder nu hade vi inte stannat speciellt länge, för så imponerade av området är vi inte. Visst, vattnet är fantastisk klart, turkost och vackert men vi trodde att stranden skulle vara större och finnas mer att se runt runt omkring. 

Annons

Porto Torres, ja där regnade det också. Vi vet att det kommer bli bättre väder de kommande dagarna och då vill vi vara nära Palau där färjan mot La Maddalena går, för det ska tydligen vara helt fantastiskt vacker ö. Där vill vi vara när det börjar klarna upp! Därmed valde vi att åka på lite. Förbi Porto Torres via kustvägen och sedan stannade på en P-plats vid Eden Beach för att övernatta. 

Det här var den mest oglamorösa ståplats vi stannat på. Den var inte optimal, det kan jag lova er. Men klockan var ganska mycket och vi orkade inte åka vidare. Vi ställde oss där ändå. För att beskriva lite närmare så var det såhär: Parkeringen var ganska stor och endast några få bilar var där när vi kom. Det är väldigt skräpigt på platsen och man märker att det är mycket häng här både dag och kvällstid. Några är ute och fiskar och promenerar på stranden, inget konstigt med det. Det börjar skymma och vi sätter oss i bilen. Det vi märker då är ett mycket skumt beteende. Bilar kommer och går med jämna mellanrum. De stannar cirka 30 minuter, sitter kvar i sina bilar och sedan åker de igen. Sedan kommer flera bilar och gör samma sak. Personerna kliver aldrig ur bilen, de sitter där och gör vad de nu gör, har ingen aning, för att sedan starta bilen och lämna platsen. Såhär gjorde cirka 15 bilar den kvällen och jag tror säkert att de kom fler efter att vi la oss. Jag kan säga att jag kände på bilens dörrar ett antal gånger innan jag la mig för att sova. Det var på något sätt obehagligt men ändå gjorde de ju inget. De klev ju inte ens ur bilarna. Jag undra verkligen vad de gjorde där. Marcus är helt övertygad om att de kom för att "byta lite saliv" med varandra... jag vet inte, men det låter rimligt :) Den här ställplatsen rekommenderar vi alltså inte, så det ska val fylla i i appen camp4night för att hjälpa till att hålla den uppdaterad. 

Tillslut somnar vi båda två och hoppas innerligt på att vädret ska VÄNDA!!!

Annons