Ett mäktigt turiststopp på Capo Testa

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth


Godmorgon! 

Idag vaknar vi upp på den här sunkiga parkeringen och vi är inte speciellt intresserade av att stanna här längre än vi måste. Så upp ur sängen, i med lite frukost på stående fot, borsta tänder och smörj in ansiktet, SOOOOLEN lyser idag :) Helt underbart, efter två dagar med regn har solen äntligen kommit tillbaka, precis som vi förväntat oss efter alla prognoser vi följt. 

Idag ska vi ta oss till ön La Maddalena  men vi har dock ett stopp som vi ska göra innan, Capo Testa i Santa Teresa Gallura. Det är ett naturreservat som ligger på en halvö, endast en liten bilväg som binder ihop ön med resten av Sardinien. Området är fyllt med slipade, stora klippor i olika formationer och mönster, ibland likt ansikten och djur. Endast fantasin kan sätta stopp för vad stenarna och klipporna liknar. Grönskan är rik här och vattnet alldeles blått. Jag kliver ur bilen, vinden är fortfarande lite kall så en tröja åker på över min gula klänning. Från jeans har jag idag satsat på en långklänning, ett steg i rätt riktning! 

IMG_0215.JPG

Vi börjar gå lite långsamt mot klipporna men blir tidigt tagna av den otroliga utsikt som råder. Utsikt över klippor, turkost/blått vatten, en fin liten strand och restaurang på höjden. Likt ett vykort. Jag sänker min blick ner mot blommorna som klär stigen i olika kulörer, former och storlekar. Jag ser nått som rör sig, 50 cm från mina fötter. Något som skimrar i grönt. En ödla! Så fin liten ödla som är kvick men inte speciellt blygsam. Upp med kameran och jag vinkar in Marcus så han också får se. Den fotas och begrundas ganska länge tills jag bli otålig och tycker att det är dags att gå vidare, Marcus kan annars fota hur länge som helst. Samtidigt som vi knatar vidare kommer ett busslast med pensionärer. Det märks att det är en mycket populär turistattraktion och även om det är lågsäsong är det en del turister här. Vi är lite ovana med det på den här resan hittills. Vi har varit ganska ensamma under hela veckan på öst och sydsidan av ön men här i norr märks det direkt att de är betydligt mer vanligt med turister. Undra hur mycket folk det är här på högsäsong? - lär vara smockat!!! 

Annons

Alla vill fotografera sig tillsammans med dessa kreationer, det är så häftiga formationer som bergsstenar har blivit formade till. Högst upp på denna hög av stenar finns en kyrka belägen. Det är ganska mycket upp och ner på dessa stenar/stenblock och är inte den lättaste terrängen. Jag har fullt upp för att inte trampa snett för såklart har jag inte gympaskor på mig idag- trodde inte att det var såhär stenigt nämligen, så jag har ett par sandaler på mig och tar det extra försiktigt. Marcus säger att det ska finnas sköldpaddor här, har vi tur får vi se en. På de små stränderna som finns här lägger sköldpaddorna sina ägg och när de kläcks letar de sig vidare ut i vattnet. Men tyvärr har vi inte den turen att se någon bäbissköldpadda idag.

IMG_0216.JPG

Där vi går hör vi plötsligt ett dovt, slående ljud som att någon slår på en ihålig burk, men väldigt svagt. Det prasslar lite bland växtligheten och Marcus utbrister sedan -  "Kolla, en sköldpadda" där gick han i den tuffa terrängen och försökte ta sig fram. En vuxen sköldpadda som var så fin! Det var ju hans hus som lät så där doft när det slog mot stenarna där han gick. Riktigt fascinerande att få se en sköldpadda i det fria. Stor var han också!

Solen kommer fram mer och mer och värmen börjar trycka på. Tröjan har jag tagit av mig för länge sedan och vi slår oss ner på en sten som redan hunnit blivit uppvärmd av solen strålar. Hungern kommer smygandes hos oss båda och vi bestämmer oss för att äta på den fina restaurangen som låg på höjden med utsikt över havet. Visst ser det ut som ett fake-vykort?!

IMG_0228.JPG

 

Klockan är nu 13:30 och vi har cirka 1,5 timma till färjan så vi börjar röra på oss. Tråkigt att sätta sig i en bil nu utan ACC! Tokvarmt är det i bilen kan jag meddela. Vägen mot färjan rullar på, sticker in på en Lidl för att handla lite mat att ha i bilen innan vi åker till hamnen. När vi anländer till hamnen står det en man med lysande väst, syns tydligt att där han står säljs biljetter. Så vi svänger bara av vägen och vi hoppar ur. Mycket riktigt - där sitter det en man, inträngd i en liten stuga med en lucka utåt. Biljetter tur/retur inhandlas och avgång ska ske på kaj 3. 

Vi har till och med lite tid att ta död på i Palau så vi valsar runt lite och njuter av den soliga dagen. Här i hamnen sitter dem och säljer biljetter till olika båtäventyr. Det roligaste är att vi tycker att det är varmt och går i shorts och t-shirt men landsmännen här, de har på sig dunjacka - galet!!! Vi tycker olika och är vana med olika klimat - det märks ju tydligt!

Vi åker på färjan och 15 minuter senare är vi framme på La Maddalena. Tänk att vi även kom hit!!! 

Annons