Len Äpplemos

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kitchentime


Det här är ett riktigt äppelår och nu på hösten har vi kunnat frossa i äpplen. Jag hade en äppelkväll är hemma när jag stod i köket och bara höll på med äpplen. Först gjorde jag en äpplekaka (recept i föregående blogginlägg). Sedan gjorde jag en riktigt god len äppelmos. Ett recept som jag hittade på tasteline, Elins Äppelmos.

IMG_1341.JPG

10 skalade äpplen

1 lime eller citron

lite kanel och kardemumma efter smak.

Eventuellt socker

Skala äpplena och lägg dem i vatten så att de inte mörknar. Skär äpplena i klyftor och ta bort hela kärnhuset. Lägg klyftorna i en kastrull och sätt på plattan, jag hade på 6:an (av 9) på min platta. Rör om och tillsätt lite pressad lime eller citron för att förhindra att äpplena blir bruna.

Annons

Rör om ofta. Fortsätt tills moset får den konsistens som du önskar. Jag ville inte ha några bitar i mitt mos så jag tog en stavmixer mot slutet för att få den så len som möjligt. Tillsätter lite kanel, (jag ville inte ha någon kardemumma), och smakar av. SÅ GOTT!

Då mina äpplen är söta behövs inget socker alls. Smaka alltid innan du tillsätter socker!!!

Det tog cirka 45 minuter att göra moset och blir ungefär 0,75liter (beroende på hur stora äpplen du använder)

Smaklig måltid.

Annons