Posts in Jobb
När en ambulans inte räcker till

Väl framme hos patienten ser vi att patienten är påtagligt besvärad av sin andning. Hen svarar inte på de läkemedel som vi behandlar patienten med och nu får patienten panik. Läpparna börjar bli blåa och hen får inte i sig tillräckligt med syre. Patienten tar tag i min arm och kämpar fram orden "hjälp mig".

Read More
Akut sjuk patient när du minst anar det...

Plötsligt händer det. När man minst anar det. Allt är lugnt och under kontroll. Allt är på rutin, allt tickar på precis som det brukar. Tills det helt oväntat sker. Patienten kraschar. Och det går fort. Varför? Hur kunde..? Vad gjorde vi? Vad gjorde vi inte? vad skulle vi ha gjort annorlunda? Detta är några frågor som man ställer sig efter något sådant här. 

Read More
Att vara vaken under operation

Det här är ett ganska intressant ämne för det är inte många som vet att man under vissa operationer kan vara vaken. Hur är det möjligt egentligen? Många av de patienter som jag träffar som ska opereras i vaket tillstånd har mycket svårt att förstå hur det ska gå till. När man hör operation tänker man direkt på att man är sövd och så är det ju i många fall också. Men det finns ingrepp där man kan bedöva nerver så att man inte känner smärta i den kroppsdel som man ska operera. Riktigt fascinerande eller hur! 

Read More
Ambulansen/Narkosen

Lite roliga nyheter är att jag från och med nu kommer att arbeta 50% på narkosen och 50% på ambulansen. Det känner verkligen superkul och det har varit lite resor fram och tillbaka för att få detta att gå ihop. 

Read More