Om Livets Alternativ

 Grundaren av Livets Alternativ

Grundaren av Livets Alternativ

 
 

Allt startade när ....

Therese Måhlberg tog till modet och skapade bloggen Livets Alternativ i maj 2016. Frågor hon ställde sig innan var - Behöver vi en blogg till, finns det utrymme för det, vill någon läsa det jag skriver? Efter att inte få några bra svar så skapades Livets Alternativ. Nu skriver Therese texter som hon önskar att andra ska känna igen sig, få nya perspektiv, bli inspirerade till olika äventyr och utmaningar, våga nya saker och hamna i nya situationer. 

Det är viktigt att kunna vara obekväm för inom tid blir man bekväm. Tid och ork ska finnas. Viljan och styrkan ska vinna, men vardagen och tröttheten kan övervinna. Den här bloggen kommer att handla lite om hennes arbete som anestesisjuksköterska. Men hon kommer också skriva om sin fritid som handlar om utflykter, små/stora äventyr och hur/vad man kan göra för att vara aktiv och må bra, vilket är målet. ”Livets alternativ” är en blogg för dig om du vill inspireras inom detta.

 

Therese Måhlberg

(2017) 29 år, Nygift och arbetar som anestesisjuksköterska. Vill träna, uppleva, utvecklas och utmanas. Gillar inte att vara den nya i sammanhang men för växa som person tror jag att man måste hamna i nya sammanhang, vi behåller vår ödmjukhet till varandra och tillsammans skapar vi en gemenskap. Vi ska se det som att vi får chansen att få dela med oss av våra kunskaper och ta emot nya kunskaper från andras erfarenheter. Detta innefattar både i arbetslivet och fritiden.

Fritiden spenderar jag gärna tillsammans med min man ute i naturen och här på bloggen delar jag med mig av våra resor och små äventyr. Allt från den lilla skogspromenaden till den stora äventyrliga bröllopsresan m.m. Jag samarbetar också med min man då han är fotograf och delar även med mig av hans fina foton.

 

Marcus Måhlberg

(2017) 35 år och nygift med Therese Måhlberg. Arbetar just nu som lärare inom fritidshem men drömmer om att bli fotograf/kreativ designer på heltid. Brinner för rörelse och kreativitet. Min kärlek för fotografering har bara ökat med åren jag har varit ute i naturen och på resande fot. Jag har alltid viljat dokumenterat det jag har upplevt och sett. Vara ute på äventyr med kameran i högsta hugg är bland det bästa jag vet och att uppleva nya och oförberedda saker ger spänning i vardagen. Jag är passionerad över att fånga ljus, rörelse och känslor i ett fotografi. 

 

Erika Eriksson

(2017) Mitt i livet, där är jag. Yrkesaktiv som pedagog. Stolt mamma till min son. Dotter, syster, svägerska, faster och vän till nära och kära i mitt liv. Utåt är jag lugn som en filbunke, inombords är jag alltid på språng. Vill utveckla och utvecklas i det som berikar mitt liv. Olika saker i olika perioder i livet, men skapande är ett ledord för mig såväl inom mitt yrke som privat. Jag har en längtan att komma ut mer till skog och mark. Bästa beskrivningen av mig görs med några ledord som guidar mig genom livet. Några är bestående och några byts ut. Var och ett har en viktig plats, utifrån det som var, är och vad som komma skall.

"Ta dig tid att lukta på blommorna, ty en stormvind kan rycka bort dem under natten"

"Det är meningen att du ska vara precis där du är, precis just nu"

"Det blir som det ska"

 

Livets alternativ handlar om just de val man gör i livet, hur man väljer att leva sitt liv och att man kommer till vägskäl där man måste välja ett alternativ.

Följ med oss på vår resa genom livet och se hur vi väljer att leva, utveckla oss och balansera livet med att leva i nuet och sträva framåt – vilket är en tuff balansgång för oss som är drivna.